Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Linda Perry wil Courtney Love terug op de troon

Shownieuws

Courtney Love moet weer als 'koningin van de rock-'n-roll' door het leven gaan. Haar producer Linda Perry wil er alles aan te doen dit te bereiken.

Linda Perry wil Courtney Love terug op de troon

Courtney Love moet weer als 'koningin van de rock-'n-roll' door het leven gaan. Haar producer Linda Perry vertelde de Amerikaanse muziekzender MTV er alles aan te doen dit te bereiken. Ze noemt het vorige album van Love, America's Sweetheart, een 'vreselijke rotplaat'. "Dat album was een ramp, en dat weet Courtney ook."

Perry zegt dat ze als muziekliefhebber niet kan toezien dat een artiest die ze erg bewondert 'afgaat' met een album als America's Sweetheart. De voormalige zangeres van de band Hole en weduwe van Nirvana-zanger Kurt Cobain heeft volgens Perry al enkele fantastische nummers voor haar nieuwe album geschreven. "Ze is erg gefocust op haar muziek en erg prettig om mee te werken. Het verplicht afkicken heeft haar goed gedaan. Het is nu mijn taak om het rock-'n-roll-album te maken waar iedereen van houdt."

Love raakte vorig jaar raakte in opspraak door drugsproblemen. Ze werd veroordeeld tot een verblijf van 180 dagen in een afkickcentrum. Ze zou financiële problemen hebben en verkocht haar aandeel in de royalties en de rechten op Nirvana-nummers.

Perry werd in de jaren negentig bekend met de hit 'What's up?' van haar band 4 Non Blondes. Als producer scoorde ze hits met Gwen Stefani, Kelly Osbourne, Pink en Christina Aguilera. Ook ontdekte ze James Blunt, die ze contracteerde voor haar eigen platenlabel.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen