Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Glitter oneens met veroordeling kindermisbruik

Shownieuws

Gary Glitter gaat in hoger beroep tegen zijn veroordeling tot een gevangenisstraf van drie jaar wegens seksueel misbruik. Hij zegt onschuldig te zijn.

(Novum/AP) - Gary Glitter gaat in hoger beroep tegen zijn veroordeling in Vietnam tot een gevangenisstraf van drie jaar wegens kindermisbruik. Begin deze maand werd hij veroordeeld tot een celstraf van drie jaar wegens seksueel misbruik van twee minderjarige meisjes in het Zuidoost-Aziatische land.

De 61-jarige Glitter, wiens echte naam Paul Francis luidt, zegt onschuldig te zijn, verklaart zijn advocaat Le Thanh Kinh. De voormalige rocker houdt vol dat de meisjes van 10 en 11 jaar alleen bij hem waren voor Engelse lessen. "Ik heb niets gedaan. Het is een samenzwering", zei de Brit eerder. Toen het vonnis bekend werd, schreeuwde Glitter door de rechtszaal onschuldig te zijn.

Glitter werd vorig jaar aangehouden toen hij in Ho Chi Minhstad op een vliegtuig naar Bangkok wilde stappen. In Groot-Brittannië is hij in 1999 veroordeeld wegens het bezit van kinderporno.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen