Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Marijke Helwegen feliciteert homomoeder Bunskoek

Shownieuws

Marijke Helwegen vindt het terecht dat Daphne Bunskoek is uitgeroepen tot de nieuwe homomoeder. Zij is enig, vindt de ambassadrice van de cosmetische chirurgie.

Marijke Helwegen feliciteert homomoeder Bunskoek

Marijke Helwegen vindt het terecht dat Daphne Bunskoek is uitgeroepen tot de nieuwe homomoeder. Via internet kreeg de presentatrice van RTL Boulevard de meeste stemmen bij de internetverkiezing van homoblad Expreszo. "Ik vind haar enig", zegt Helwegen, die ook was genomineerd voor de eretitel. "Aan het begin van haar carrière, ongeveer zeven jaar geleden, heeft zij me geïnterviewd. Het klikte meteen. Er was wederzijds respect."

Bunskoek is 'een verademing qua presentatiekunst in Nederland', vindt Helwegen, die zelf een televisieprogramma heeft op RTV Utrecht. "Zij is respectvol, onderbreekt mensen niet en heeft een goede oogopslag." Wel vraagt Helwegen zich hardop af: "Had Daphne dan veel met homo's?" Helwegen, bekend als ambassadrice van de cosmetische chirurgie, is zelf beschermvrouwe van de homo-organisatie Out.

Dat zij de gunst van het publiek niet heeft weten te verwerven, deert haar niet. "Volgende keer beter." Zij vindt niet dat haar relatie met de Nederlandse homowereld nu op het spel staat. "Ik weet niet wie er gestemd hebben, noch hoeveel mensen." Andere genomineerden waren Patty Brard, Katja Schuurman, Gordon en prinses Máxima.

Helwegen is een beetje verbaasd dat Expreszo nooit contact met haar heeft opgenomen. Zij hoorde van de wedstrijd en de uitslag via de media.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen