Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jackson betaalt werknemers achterstallig loon

Shownieuws

Michael Jackson betaalt de werknemers van zijn ranch Neverland hun achterstallige loon uit. Daarmee voldoet de popster aan de eis van de arbeidsinspectie.

(Novum/AP) - Michael Jackson betaalt de werknemers van zijn ranch Neverland hun achterstallige loon uit. Daarmee voldoet de popster aan de eis voor donderdag 17.00 uur met het geld over de brug te komen. Als hij dat niet had gedaan, zou de staat Californië juridische stappen hebben ondernomen.

Zeker dertig werknemers hebben volgens de Amerikaanse arbeidsinspectie gezamenlijk ongeveer 306 duizend dollar (bijna 257 duizend euro) aan salaris tegoed van de 'King of Pop'. Enkele arbeidskrachten zijn mogelijk sinds december niet meer betaald. Jackson heeft al een boete van bijna 84 duizend opgelegd gekregen, omdat hij de verzekeringspremies van de werknemers op zijn landgoed niet zou hebben overgemaakt.

De 69 medewerkers van Neverland mogen daar van de staat sinds een week niet meer werken. De ranch beslaat meer dan duizend hectare met verschillende attracties en dieren, onder meer olifanten, tijgers, giraffen en krokodillen. De plaatselijke dierenbescherming zorgt voor de dieren.

Jackson woont momenteel in de golfstaat Bahrein. Zijn woordvoerder wil niets zeggen over de financiële situatie van de zanger.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen