Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vic van de Reijt maakt Duitse muziek hip

Shownieuws

Vic van de Reijt probeert Duitse muziek weer hip te maken. De dj en uitgever heeft een cd-box samengesteld met hoogtepunten uit de Duitse muziekgeschiedenis.

Vic van de Reijt probeert Duitse muziek weer hip te maken. De dj en uitgever heeft een cd-box samengesteld met hoogtepunten uit de Duitse muziekgeschiedenis. "Duitse muziek is een taboe", weet hij. "Het is officieel verboden op de Nederlandse radio en slechts voor een paar cent te koop bij uitdragerijen. Ik wil daar verandering in brengen", vertelt Van de Reijt aan Novum Nieuws.

De uitgever is van plan het taboe op Duitse muziek te doorbreken. "Als je deze cd's opzet, blijkt het hartstikke leuke muziek te zijn. Bovendien blijk je heel veel liedjes te kennen." Ook zangeres Ellen ten Damme vindt dat mensen het oppervlakkige beeld dat zij van Duitsland hebben moeten veranderen. "Duitsland heeft zoveel meer cultuur te bieden dan het beeld dat iedereen heeft van lederhosen et cetera. Duitse muziek is vaak prachtige muziek en geeft in combinatie met de mooie teksten een speciale sfeer."

'Van Du tot Da Da Da' is de vierde cd-box die door Van de Reijt is samengesteld. Eerder bracht hij een verzameling met Nederlandse singles uit, een box met Nederlandse covers en een verzameling hoogtepunten uit de Franse muziek. 'Van Du tot Da Da Da' ligt nu in de winkels.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen