Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Edisons voor Jan Smit, Anouk en Racoon

Shownieuws

Jan Smit, Anouk en Racoon zijn de winnaars van de Edison Music Awards. Zij zijn volgens de jury van de muziekprijs beste zanger, beste zangeres en beste band.

Jan Smit, Anouk en Racoon zijn de winnaars van de Edison Music Awards. Zij zijn volgens de jury van de prestigieuze muziekprijs de beste zanger, beste zangeres en beste band van Nederlandse bodem. De Planet Internet Edison Publieksprijs ging naar Guus Meeuwis voor zijn single 'Geef mij je angst'.

Eerder werd bekend dat de Achterhoekse groep Normaal dit jaar de Oeuvreprijs krijgt toebedeeld. Sinds het eerste succes in 1977 met de hit 'Oerend hard' is de groep niet meer weg te denken uit de Nederlandse popmuziek. Verder waren er prijzen voor onder anderen De Jeugd van Tegenwoordig, Armin van Buuren, The Gathering en Van Kooten en De Bie.

De Nederlandse muziekprijzen van de stichting Edison worden sinds 1960 uitgereikt voor muziek van bijzondere kwaliteit. Volgens de organisatie zijn de Edisons te vergelijken met de Amerikaanse Grammy's.

De beeldjes zijn te verdienen in drie muzikale genres. Behalve de Edison Music Award voor popmuziek zijn er de Edison Jazz Award en de Edison Classical Music Award. De nominaties daarvoor worden later dit jaar bekendgemaakt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen