Kies je favoriete radiostation

Dossiers

50 Cent wordt jurylid bij kookwedstrijd

Shownieuws

50 Cent speelt een prominente rol in een Amerikaanse campagne om kinderen gezonder te laten eten. De rapper wordt woordvoerder en jurylid van een kookwedstrijd.

50 Cent wordt jurylid bij kookwedstrijd

(Novum/AP) - Rapper 50 Cent speelt een prominente rol in een Amerikaanse campagne om kinderen gezonder te laten eten. Hij wordt woordvoerder en jurylid van een kookwedstrijd op middelbare scholen in grote steden als New York, Chicago, Los Angeles en Seattle. Het doel van de wedstrijd is het verbeteren van het eetgedrag van scholieren.

Het is voor kinderen erg lastig om gezond te blijven eten, verklaart de 30-jarige 50 Cent. Hij erkent dat hij er in het verleden zelf ook een ongezond eetpatroon op nahield. "Er was een tijd dat ik van alles naar binnen propte. Frisdrank en vooral veel fastfood. Dat soort dingen."

De rapper eet tegenwoordig een stuk gezonder met hulp van een eigen kok. "Nu ik iemand heb die voor mij kookt, hoef ik niet meer naar de McDonald's of Burger King. Ik probeer tegenwoordig het eten van snoep te vermijden en drink frisdrank met mate."

De scholier die bij de kookwedstrijd de lekkerste en tegelijk gezondste lunch kan bereiden, wint een studiebeurs van ruim tachtigduizend euro.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen