Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Robert Long bewondert talent Marc-Marie Huijbregts

Shownieuws

Robert Long bewondert het talent van cabaretier Marc-Marie Huijbregts. De 62-jarige Long had graag de mogelijkheid gekregen eens met hem samen te werken.

Robert Long bewondert talent Marc-Marie Huijbregts

Robert Long bewondert het talent van cabaretier Marc-Marie Huijbregts. De 62-jarige Long had graag de mogelijkheid gekregen eens met zijn jongere collega in het theater samen te werken. "Huijbregts kan prachtig zingen en hij ontroert op het podium", zegt Long donderdag in De Telegraaf. Huijbregts neemt donderdag het eerste exemplaar van Long's nieuwe cd Duivels Genoegen in ontvangst.

Long denkt aan een samenwerking met Huijbregts voor zich op de manier waarop hij begin jaren tachtig werkte met Leen Jongewaard. Hij waardeert Huijbregts 'als een van de weinigen van de nieuwe druktemakers'. "Ik heb hem slechts een keer vluchtig gezien, maar hij lijkt mij een bijzonder mens." De samenwerking met Huijbregts zal er echter nooit komen. Long nam afscheid van het theater nadat hij in september werd getroffen door een hartinfarct. "Er komt sowieso geen enkele show meer."

Nu gaat het lichamelijk goed met Long. Na zijn hartinfarct heeft hij het vooral psychisch moeilijk gehad. "Ik ben echt behoorlijk uit balans geweest. Ik was vreselijk onzeker en durfde en kon daardoor minder." De cabaretier laat zich echter niet uit het veld slaan. "Zo ben ik bezig met het schrijven van een kinderboek. Het idee is van iemand anders, maar ik ga er tekst en tekeningen bij maken. Het idee bevindt zich nog in een pril stadium."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen