Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Begrafenis Indiase filmster loopt uit de hand

Shownieuws

De begrafenis van de Indiase filmster Raj Kumar in Bangalore is uitgelopen op ongeregeldheden. Een aantal fans kon hem niet de laatste eer bewijzen.

(Novum/AP) - De begrafenis van de Indiase filmster Raj Kumar in Bangalore is donderdag uitgelopen op ongeregeldheden toen een aantal fans hem niet de laatste eer kon bewijzen. Volgens de plaatselijke media zijn er tientallen gewonden gevallen.

Het lichaam van Kumar, die woensdag op 77-jarige leeftijd overleed aan een hartaanval, lag opgebaard in een stadion, maar de politie kon tot grote frustratie van veel fans niet iedereen in het stadion toelaten. De politie werd vervolgens bekogeld met stenen en door de straten van Bangalore achternagezeten door horden fans. De overheid in de deelstaat Karnataka, waarvan Bangalore de hoofdstad is, zei te denken de orde snel te kunnen herstellen.

Ondanks de ongeregeldheden werd het lichaam van de filmster onder politiebegeleiding en belangstelling van tienduizenden fans naar zijn laatste rustplaats gebracht. De overheid in Karnataka heeft twee dagen van rouw afgekondigd in de deelstaat ter gelegenheid van het overlijden van Kumar, die de laatste halve eeuw in meer dan tweehonderd films heeft gespeeld en miljoenen toegewijde fans heeft.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen