Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Muziekwinkel voert actie tegen hoog btw-tarief

Shownieuws

Fame Music voert tijdens de Boekenweek actie tegen het hoge btw-tarief op cd's. Op boeken en films wordt 6% geheven, op cd's is dat 19%.

Fame Music grijpt de Boekenweek aan om actie te voeren tegen het hoge btw-tarief op muziek. De muziekwinkel in Amsterdam vindt het onrechtvaardig dat op cultuuruitingen, zoals boeken en films, zes procent btw wordt geheven, terwijl het tarief voor cd's negentien procent bedraagt. Met de 'Boekenweek protestweek' wil Fame de 'belachelijke regelgeving' onder de aandacht brengen van klanten en de overheid. De actie begint net als de Boekenweek woensdag.

Klanten krijgen in de muziekwinkel een door Fame gemaakt 'T-biljet' om de 'te veel' betaalde belasting terug te krijgen. "Klanten vullen daarop hun naam in en zetten een handtekening. In ruil daarvoor krijgen ze hun aankopen met korting", zegt manager Arthur ter Braak. "We willen met deze actie duidelijk maken hoeveel het hoge btw-tarief precies kost." De protestweek wordt gesteund door de platenmaatschappijen Sony BMG, Emi en Warner.

De ingevulde biljetten gaan naar een vertegenwoordiger van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in Den Haag. Consumenten kunnen het 'T-biljet' ook via de website invullen. De actie loopt tot en met volgende week zaterdag.

De Boekenweek heeft dit jaar het thema 'Boem Paukeslag, schrijvers en muziek'. Het Boekenweekgeschenk is van de hand van Arthur Japin.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen