Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Johan Vlemmix verrast koningin met lied

Shownieuws

Johan Vlemmix wil de koningin en haar kleindochters zaterdag op Koninginnedag in Zeewolde en Almere verrassen met een speciaal voor haar geschreven lied.

Johan Vlemmix verrast koningin met lied

Entertainer Johan Vlemmix wil de koningin en haar kleindochters zaterdag op Koninginnedag in Zeewolde en Almere verrassen met een speciaal voor haar geschreven lied. De 47-jarige zanger en Oranjeklant weet nog niet of de koninklijke familie naar hem gaat luisteren. Zijn optreden met meidengroep Twizzle is niet officieel aangekondigd. "Een actie uit het volk is beter", denkt Vlemmix. "Dan kunnen ze zelf weten of ze het leuk vinden."

De Eindhovenaar rekent niet op een negatieve reactie. "Elk jaar heb ik wel een activiteit waarbij ik een lid van de koninklijke familie de hand schud, dus ze kennen me."

Steeds vaker ligt het koningshuis onder vuur. Woensdag deed Edwin de Roy van Zuydewijn, die in scheiding ligt met prinses Margarita, harde uitspraken in weekblad Panorama. Hij noemde prinses Máxima een 'lellebel' en prins Willem-Alexander een 'pannenkoek'. Ook beschuldigde De Roy koningin Beatrix van 'list en bedrog'. "Niemand neemt De Roy van Zuydewijn serieus", oordeelt Vlemmix. "Hij kan beter een leuk liedje zingen. Misschien dat dan iemand naar hem luistert."

Alle kritiek op het koningshuis loopt volgens de altijd enthousiaste Vlemmix wel los. "Beatrix krijgt veel steun uit het land en Koninginnedag is een van de grootste feestdagen –zo niet de allergrootste- van Nederland."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen