Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Patrick Kicken is internetverslaafd

Shownieuws

Patrick Kicken wil van zijn internetverslaving af. Dat is de reden dat de dj stopte met zijn weblog. "Al meer dan tien jaar beheerst het internet mijn leven."

Patrick Kicken wil van zijn internetverslaving af. Dat is de reden dat de Veronica-diskjockey dinsdag is gestopt met zijn weblog, schrijft hij in een verklaring op zijn website. "Al meer dan tien jaar beheersen de pc en het internet voor een groot deel mijn leven", schrijft de dj. "Sinds mijn kennismaking met deze onuitputtelijke informatiebron in 1995 gaat er geen dag voorbij dat ik toch minimaal twee, vaak vijf uur per dag, soms langer achter dat ding zit."

Van internetverslaving is sprake als iemand bij thuiskomst meteen achter de computer kruipt, schrijft Kicken. "En in de tussentijd schijnt buiten de zon of zijn er een boel leuke dingen op tv en gaat de echte wereld volkomen langs je heen." Volgens de radiomaker is internetverslaving in de Verenigde Staten al erkend als ziekte. "Nu Nederland nog."

Vorige week kreeg Kicken nog kritiek te verduren omdat hij pikante foto's van verliezend Idols-finaliste Floortje op zijn blog had gezet. Dat leverde de Veronica-diskjockey veel kritiek op. De ophef over de foto's was voor Kicken 'de druppel'.

Kicken heeft kritiek op journalisten die onder schuilnaam zouden schrijven op populaire weblogs. "Zij schrijven teksten die ze nooit in de krant durven te plaatsen." Kicken heeft meer respect voor collega-jocks, die onder eigen naam schrijven en daarvoor de consequenties aanvaarden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen