Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Connery voelt zich misbruikt door countryclub

Shownieuws

Sean Connery is een rechtszaak begonnen tegen een Californische countryclub. Hij beschuldigt de club van contractbreuk en van het misbruiken van zijn bekendheid

(Novum/AP) - Sean Connery heeft een rechtszaak aangespannen tegen een Californische countryclub, waarvan hij lid is geweest. De Schotse acteur beschuldigt de club van het misbruiken van zijn bekendheid en meent dat de club hem geld is verschuldigd.

De voormalige James Bond beweert dat de Sherwood Country Club hem bewust heeft aangetrokken als lid vanwege zijn internationale faam als acteur en golfer. Zijn bekendheid zou de club extra aanzien hebben gegeven en nieuwe leden hebben aangetrokken.

In 2004 zegde de nu 75-jarige acteur zijn lidmaatschap op. Het geld dat hij bij zijn vertrek van de club tegoed had, zou hij echter nooit hebben ontvangen. Het zou gaan om ongeveer vierhonderdduizend euro.

Connery eist in de rechtszaak het geld terug wegens contractbreuk. Hij vraagt om hetzelfde bedrag voor het misbruiken van zijn naam. De Sherwood Country Club weigert commentaar te geven op de zaak.

Sean Connery won in 1988 een Oscar voor zijn rol in 'The untouchables'. In 2000 werd hij geridderd door de Britse koningin Elizabeth. Enkele weken geleden is de acteur behandeld aan een tumor in een van zijn nieren. Het gezwel is succesvol verwijderd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen