Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gooise vrouwen trouwen rijke man

Shownieuws

Een huwelijk met een rijke man is de beste manier om een Gooise vrouw te worden. Dat zegt de cast van 'Gooische vrouwen'. De dvd-box is dinsdag gepresenteerd.

Gooise vrouwen trouwen rijke man

Een huwelijk met een rijke man is de beste manier om een Gooise vrouw te worden. Dat zeggen de castleden van de tv-serie 'Gooische vrouwen'. "Een rijke man heb je op zijn minst nodig om een Gooise vrouw te zijn", vertelt Annet Malherbe, die in de serie de rol van Willemein Lodeweijkx vertolkt.

Het clichébeeld van de Gooise vrouw is iemand 'die de hele dag bezig is met tutten en winkelen', zegt Daniël Boissevain (Tom Blaauw in de serie). Linda de Mol (Cheryl Morero) zegt dat wie in het Gooi gaat wonen vanzelf een Gooise vrouw wordt. "Als je je inschrijft bij een sportvereniging, je buren uitnodigt voor een glaasje witte wijn en veel bezig bent met je kinderen, dan hoor je er zo bij."

De serie 'Gooische vrouwen' gaat over vier vrouwen in een rijke buurt in het Gooi. De serie is bedacht door Linda de Mol. De hoofdrollen worden vertolkt door Tjitske Reidinga, Annet Malherbe, Susan Visser en De Mol zelf. De serie draait om geld, reputaties, mooie huizen, verwende kinderen en relaties. Veelvuldig wordt vreemdgegaan en geroddeld en worden therapeuten bezocht.

Volgens De Mol schetst de serie een realistisch beeld van het leven van de rijken. "Natuurlijk is het extreem, omdat alle gebeurtenissen in de levens van slechts vier vrouwen worden gepropt. Maar de meeste dingen die je ziet in de serie zijn gebaseerd op verhalen uit het echte leven." Volgens De Mol speelt dit leven zich niet alleen af in het Gooi. "De serie zou zich ook in Wassenaar kunnen afspelen."

Het tweede seizoen van 'Gooische vrouwen' wordt waarschijnlijk vanaf september uitgezonden op Talpa. De dvd-box van het eerste seizoen, die dinsdag werd gepresenteerd, ligt vanaf 1 mei in de winkels.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen