Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Anouk zegt Pinkpop af

Shownieuws

Anouk heeft haar optreden op het Pinkpop-festival geannuleerd. Ze kon geen overeenstemming bereiken over de aanvang van haar optreden op Pinkstermaandag.

Anouk heeft haar optreden op het Pinkpop-festival geannuleerd. Dat heeft de organisatie van het driedaagse muziekfestival donderdag bekendgemaakt. De Haagse zangeres kon geen overeenstemming bereiken over de aanvang van haar optreden op Pinkstermaandag. Organisator Jan Smeets van Buro Pinkpop hoopt dat Anouk zich nog bedenkt. "We willen haar besluit over het Paasweekend tillen. Maar daarna houdt het helaas op."

Volgens Smeets wil Anouk op het hoofdpodium spelen voorafgaand aan het afsluitende concert van Red Hot Chili Peppers. "Maar dat kan niet", zegt Smeets. "De programmering al rond en daarnaast is het niet eenvoudig om dit even om te draaien. De buitenlandse managements van de andere bands krijg je niet zomaar te pakken om een nieuw schema af te spreken."

Smeets geeft daarnaast voor de avond de voorkeur aan artiesten die voor een eenmalig optreden in Nederland naar Pinkpop komen. "Anouk is op meer festivals in Nederland te zien. Ik respecteer haar keuze, maar voor ons is dit wel vervelend." De organisatie gaat vanaf volgende week op zoek naar een vervanger voor Anouk. "Als ze zich bedenkt, kan ze het ons met Pasen nog laten weten."

Pinkpop wordt dit jaar voor de 37e keer georganiseerd en is daarmee het oudste openluchtpopfestival van Nederland. Het Limburgse festival doet het deze editie volgens Smeets stukken beter dan vorig jaar, toen Pinkpop te kampen had met tegenvallende kaartverkoop. Exacte cijfers van de kaartverkoop wil Smeets nog niet noemen. Het festival is nog niet uitverkocht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen