Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Brando riskeert straf voor gedrag bij getuigenis

Shownieuws

Christian Brando moet voor de rechtbank verschijnen omdat hij zich zou hebben misdragen tijdens een getuigenis. Hij riskeert een gevangenisstraf van vijf dagen.

Brando riskeert straf voor gedrag bij getuigenis

(Novum/AP) - Christian Brando moet volgende maand voor de rechtbank in Los Angeles verschijnen omdat hij zich zou hebben misdragen tijdens een getuigenis in oktober. Als hij schuldig wordt bevonden, kan hij een gevangenisstraf van vijf dagen en een boete van achthonderd euro krijgen. De zoon van de overleden acteur Marlon Brando, die eerder zelf in de gevangenis zat voor moord, was een belangrijke getuige in de rechtszaak tegen acteur Robert Blake. Deze is veroordeeld voor de moord op zijn echtgenote Bonny Lee Bakley in 2001.

Een jurylid verklaarde onlangs dat de 47-jarige Brando tijdens zijn getuigenis gebaren en verwensingen naar de jury maakte. Ook zou hij gebaren hebben gemaakt richting Robert Blake en hardop hebben gezegd dat hij schuldig is. Christian Brando was door de verdediging van Robert Blake aangewezen als mogelijke verdachte van de moord, ook al is hij nooit gearresteerd of beschuldigd.

De 72-jarige Robert Blake speelde jarenlang de titelrol in de politieserie Baretta. Hoewel hij eerder in de strafrechtelijke zaak werd vrijgesproken, is hij in november in een civielrechtelijke zaak veroordeeld voor het 'opzettelijk veroorzaken' van de dood van zijn echtgenote. Blake zou een enorme hekel aan zijn vrouw hebben gehad omdat zij hem voor het huwelijk gestrikt zou hebben door zwanger te raken. Hij zou haar uit de weg geruimd hebben om zijn dochter alleen op te kunnen voeden.

Vanwege zijn veroordeling moest Robert Blake de kinderen van Bakley een schadevergoeding van 25 miljoen euro betalen. Vorige maand vroeg de acteur zijn faillissement aan. De schadevergoeding en de hoge advocatenkosten waren daarvan de oorzaak. Robert Blake heeft een nieuwe rechtszaak aangevraagd om zijn veroordeling ongedaan te maken, maar dat verzoek werd eerder deze maand afgewezen.

De advocaat van Brando is overtuigd van de onschuld van zijn cliënt. "Ik weet zeker dat hij het soort persoon is dat zich niet graag incorrect gedraagt. We gaan hem krachtig verdedigen, zodat hij niet ten onrechte veroordeeld zal worden."

Christian Brando werd in 1990 veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf voor de moord op de vriend van zijn stiefzus. In 1996 kwam hij vrij. Vorig jaar werd hij schuldig bevonden aan huiselijk geweld. Hij kreeg drie jaar voorwaardelijke celstraf opgelegd en werd naar een afkickkliniek gestuurd om van zijn drugs- en alcoholverslaving af te komen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen