Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Anka laat nieuwe nummers achterwege

Shownieuws

Paul Anka gaf dinsdagavond voor het eerst in meer dan 25 jaar een concert in Nederland. De 64-jarige Canadees speelde in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

Anka laat nieuwe nummers achterwege

Paul Anka heeft dinsdagavond voor het eerst in meer dan 25 jaar een concert in Nederland gegeven. De 64-jarige Canadees deed met zijn Rock Swings Tour de Heineken Music Hall in Amsterdam aan. Anka speelde vooral oude nummers.

De zanger had een verrassende opkomst in de Heineken Music Hall. Tot groot enthousiasme van het publiek liep hij van achter de zaal door het gangpad naar het podium. Het eerste nummer, een medley van bekende nummers uit zijn oeuvre, zong Anka staand vanaf een stoel in het publiek. Halverwege het concert dook Anka opnieuw het publiek in om twee nummers te spelen.

Anka speelde naast eigen bekende hits ook nummers van overleden vrienden als Frank Sinatra, Elvis Presley, Dean Martin en Sammy Davis jr, muzikanten met wie hij opgroeide en muziekgeschiedenis schreef. De zanger was eind jaren vijftig een van de bekendste tieneridolen ter wereld. Hij scoorde een grote hit met 'Diana'. Later brak hij ook door bij het volwassen publiek als singer-songwriter, performer en producer. Zijn grootste succes was het nummer My Way, dat hij schreef voor Sinatra.

De laatste jaren teerde Anka op zijn successen, onder meer met shows in Las Vegas. Vorig jaar verscheen het album Rock Swings, waarop hij recente pop- en rocksongs speelde met een bigband. Het album bevat covers als 'Smells like teen spirit' van Nirvana, 'Wonderwall' van Oasis, 'True' van Spandau Ballet, 'Jump' van Van Halen en 'Everybody hurts' van REM. Anka speelde in de Heineken Music Hall weinig van deze nieuwe nummers.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen