Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Idols is beter dan Songfestival'

Shownieuws

Idols is volgens lezers van De Telegraaf beter dan het Songfestival. Dat blijkt uit een enquête van de krant. Slechts 22 procent vindt het Songfestival leuker.

Idols is volgens lezers van De Telegraaf beter dan het Songfestival. Van de deelnemers aan een enquête van de krant was 22 procent het eens met de stelling 'Liever het Nationaal Songfestival dan Idols!'. Voor Idols heeft 59 procent gekozen. De overige deelnemers hadden geen mening. Dat meldt het dagblad woensdag.

Aan de enquête hebben 3119 mensen meegedaan. Daaruit blijkt dat zeventig procent vindt dat het Songfestival zijn beste tijd heeft gehad. De meeste respondenten (44 procent) vinden dat de deelnemers van Idols beter zingen dan de deelnemers van het Nationaal Songfestival (27 procent).

Verder blijkt dat 63 procent van de respondenten zich geen enkel liedje kan herinneren van de laatste tien winnaars van het Eurovisie Songfestival. De ondervraagden kregen een lijstje met tien namen te zien, waarvan er vijf het festival hebben gewonnen. Het hoogst scoorde Katrina & the Waves, de winnaar van 1997. De groep werd door 27 procent herkend. Leopold & Loeb werd door 3 procent herkend als een winnend duo van het festival. In werkelijkheid is het een berucht moordenaarsduo uit de jaren twintig.

Het Nationaal Songfestival is zondag gewonnen door Treble. De meidengroep doet in mei namens Nederland mee aan het Eurovisie Songfestival.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen