Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lost-actrice Michelle Rodriguez kiest voor celstraf

Shownieuws

Michelle Rodriguez heeft zich bij de rechtbank gemeld voor een verblijf van vijf dagen in de cel. De actrice uit Lost was gearresteerd wegens drankrijden.

(Novum/AP) - Michelle Rodriguez heeft zich dinsdag bij de rechtbank gemeld voor een verblijf van vijf dagen in de gevangenis. De actrice uit de tv-serie Lost was in december gearresteerd op Hawaï wegens rijden onder invloed. Rodriguez verkoos de celstraf en het betalen van een boete van ruim vierhonderd euro boven het verrichten van een taakstraf van 240 uur.

Een rechter had Rodriguez dinsdag de keuze gegeven tussen de cel en de taakstraf. De 27-jarige actrice meldde zich later op de dag met drie boeken onder haar arm bij de rechtbank op Hawaï om in de gevangenis te gaan zitten. Haar advocaat verklaarde dat Rodriguez 'uit persoonlijke overwegingen' had besloten opgesloten te worden.

Rodriguez, die de rol van politievrouw Ana Lucia speelt in Lost, bleek na haar aanhouding tweemaal het toegestane promillage alcohol in haar bloed te hebben. Rodriguez was twee jaar geleden in Los Angeles ook al betrapt op rijden onder invloed. Een woordvoerder van de Amerikaanse omroep ABC verklaarde dat de opsluiting van de actrice geen gevolgen heeft voor de opnamen van Lost, die plaatsvinden op Hawaï.

Kort nadat Rodriguez werd aangehouden in de buurt van Lailua, op het eiland Oahu, werd ook haar medespeelster Cynthia Watros aangehouden voor drankrijden. De rechter nam haar rijbewijs voor negentig dagen in en verplichtte haar deel te nemen aan een onderzoek naar alcoholmisbruik.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen