Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Youp van 't Hek vindt Nederland overmediaat

Shownieuws

Youp van 't Hek leeft in een voor cabaretiers fantastische tijd. De 52-jarige cabaretier zegt in Algemeen Dagblad dat 'ons land volkomen overmediaat is'.

Youp van 't Hek leeft in een voor cabaretiers fantastische tijd. De 52-jarige cabaretier zegt woensdag in Algemeen Dagblad dat 'ons land volkomen overmediaat is'. "We roddelen ons geheel murw. De tv is overspoeld met achterklap."

Van 't Hek doelt op de vele showbizprogramma's die elke dag op tv te zien zijn. Hij stelt zijn vraagtekens bij de kwaliteit van deze uitzendingen. Als voorbeeld noemt Van 't Hek Entertainment Live-presentator Evert Santegoeds. "De man woont vlak bij mij in Amsterdam. Laatst werd zijn vriend opgepakt door de politie. Zo'n relnicht die de agenten voor NSB-ers uitmaakte. Iedereen genoot mee. Maar van dit nieuwtje bleef het volk natuurlijk 's avonds verstoken."

Youp is ook geen liefhebber van de voetbaluitzendingen op Talpa, die hij te langdradig vindt. Het programma De Wedstrijden noemt bij 'volksverlakkerij'. "Voetbal zou je er in een half uurtje doorheen moeten spoelen, zoals vroeger. Dáár zou Jan Mulder kritiek op moeten hebben. Maar in plaats daarvan hebben we Jan van Halst voor de analyses."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen