Kies je favoriete radiostation

Dossiers

John de Mol: De gouden kooi valt mee

Shownieuws

'De gouden kooi' wordt veel minder erg dan politici vrezen. Dat zei Talpa-eigenaar John de Mol tijdens de opening van zijn nieuwe radioplatform in Hilversum.

'De gouden kooi' wordt veel minder erg dan politici vrezen. Dat zei Talpa-eigenaar John de Mol dinsdag tijdens de opening van zijn nieuwe radioplatform in Hilversum. "Politici praten over programma's waarvan zij niets afweten", zei De Mol. "Het doet me denken aan de tijd dat ouders hun kinderen verboden naar Elvis Presley te luisteren."

In het Talpa-programma 'De gouden kooi' wordt een groep mensen in een villa geplaatst. Zij moeten elkaar uit het huis pesten. De winnaar wint de villa en genoeg geld om niet meer te hoeven werken. De SGP vindt dat het televisieprogramma, dat in juli van start gaat, moet worden verboden. Staatssecretaris van Financiën Joop Wijn (CDA) noemde het programma 'verwerpelijk'. Ook de PvdA vindt het concept smakeloos.

Bij de opening van Radio Digitaal was ook CDA-premier Jan Peter Balkenende aanwezig. Hij prees De Mol vanwege het nieuwe radioplatform om zijn pioniersgeest. De Mols Radio Digitaal zendt vanaf dinsdag uit via acht zenders op internet.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen