Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Isaac 'Chef' Hayes stopt met South Park

Shownieuws

Soulzanger Isaac Hayes stopt met zijn werk voor de animatieserie 'South Park'. Hayes sprak tien jaar lang de stem in van Jerome 'Chef' McElroy.

(Novum/AP) - Soulzanger Isaac Hayes stopt met zijn werk voor de animatieserie 'South Park'. Hayes sprak tien jaar lang de stem in van Jerome 'Chef' McElroy, de kok van de school waarop de jongens uit South Park zitten. Hayes zei in een verklaring dat hij stopt omdat de serie 'ongepast en beledigend' omgaat met geloof.

Matt Stone, een van de makers van de serie, zei in een reactie dat Hayes niet stopt omdat hij de grappen in de serie ongepast vindt. "Het heeft er alles mee te maken dat hij lid is van de Scientology-kerk. In een van onze afleveringen maken we daar grappen over", zegt Stone. "Tien jaar en 150 afleveringen lang heeft Isaac nooit problemen gehad met de grappen die we maken over christenen, of met het geld dat hij daarmee verdient."

De grove grappen over geloof zijn sinds het ontstaan van de serie in 1997 onderdeel van de serie. Volgens Scott zei Hayes pas dat hij er problemen mee had toen zijn eigen geloof te kijk werd gezet. "Natuurlijk maken we er geen probleem van dat Isaac nog een contract met ons heeft. We wensen hem alle geluk toe."

De 63-jarige Hayes zei in zijn verklaring niets over de grappen over de Scientology-kerk. "Er is een plaats voor satire op deze wereld", zei Hayes. "Maar op het gegeven moment maakt de satire plaats voor intolerantie en onverdraagzaamheid op het gebied van geloof. Het geloof is heilig voor veel mensen, dat moet altijd gerespecteerd worden. Ik strijd al veertig jaar voor mensenrechten. Ik kan niet meewerken aan een programma waarin het geloof niet wordt gerespecteerd."

Stone zei dat Hayes met verschillende maten meet als het aankomt op geloof. "Hij wil dat zijn geloof op een andere manier wordt behandeld. Volgens mij creëer je daarmee intolerantie en onverdraagzaamheid."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen