Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Damian Marley wil mensen nader tot elkaar brengen

Shownieuws

Damian Marley wil mensen nader tot elkaar brengen met zijn muziek. "Ik zing over mensen die naar een hoger niveau worden getild", zegt hij.

Damian 'Jr. Gong' Marley wil mensen nader tot elkaar brengen met zijn muziek. Dat zegt de 27-jarige reggae-artiest tegen Novum Nieuws. "Ik zing over mensen die naar een hoger niveau worden getild, en over een betere kwaliteit van leven op aarde. Daar draait het echt allemaal om", zegt Marley, terwijl hij een stickie rolt.

De Jamaicaan is de zoon van de in 1981 overleden reggae-legende Bob Marley en jazzzangeres Cindy Breakspeare. Zijn vader was van eenvoudige komaf; zijn moeder kwam uit een rijke familie. De zoon vindt het mooi dat hij is blootgesteld aan twee heel verschillende milieus. Daar heeft hij van geleerd. "Mensen zijn overal hetzelfde. We hebben allemaal gevoelens van liefde en van haat. Dat is voor mij de belangrijkste les die ik heb getrokken van het deel uitmaken van twee werelden."

Marley vertelt ook over zijn samenwerking met Bobby Brown, de Amerikaanse zanger die de laatste vijftien jaar meer tijd op het politiebureau heeft doorgebracht dan in de hitlijsten. Op het album 'Welcome to jamrock' zingt hij een duet met Brown. Marley heeft geen enkel probleem met Browns cocaïnegebruik. "Nee man, dat is zijn zaak. Ik ben tweemaal met hem opgetrokken en toen zag ik niet het stereotype dat de media van hem maken. Hij was kalm en rustig. Hij kwam niet gek over."

Vorige week stond Marley tweemaal voor een uitverkocht Paradiso. Vorig jaar werd zijn nummer 'Welcome to jamrock', dat vertelt over de armoede op Jamaica, een hit. Hij won dit jaar twee Grammy Awards, een voor beste reggae-album en een voor beste vertolking in het genre urban/alternative.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen