Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ruziënde Blondie en afwezige Pistols in Hall of Fame

Shownieuws

Blondie en de Sex Pistols zijn op kenmerkende manier toegetreden tot de Rock and Roll Hall of Fame. De leden van Blondie maakten ruzie op het podium.

(Novum/AP) - Blondie en de Sex Pistols zijn op kenmerkende manier toegetreden tot de Rock and Roll Hall of Fame. De leden van Blondie maakten maandag in New York ruzie op het podium en de Sex Pistols kwamen helemaal niet opdagen. Ook Miles Davis, Lynyrd Skynyrd en Black Sabbath, met Ozzy Osbourne als zanger, zijn met een ceremonie opgenomen in de galerij van de grootste popsterren.

De bands werden vorig jaar uitverkoren om in de Hall of Fame te worden opgenomen. Hierin wordt de geschiedenis van onder anderen invloedrijke musici en producers vastgelegd. Artiesten maken 25 jaar na de release van hun eerste album kans op een plaats in de Hall of Fame.

Blondie, met Deborah Harry als bekendste lid, zette tijdens de ceremonie een oude ruzie voort. Eind jaren negentig maakte de band na vijftien jaar zijn comeback, maar de voormalige bandleden Frank Infante en Nigel Harrison werden hiervoor niet uitgenodigd. In een rechtszaak eisten de twee tevergeefs alsnog te worden toegelaten.

Infante, Harrison en Gary Valentine, een ander voormalig lid van de band, werden tijdens de ceremonie nauwelijks erkend door de drie andere bandleden. Infante smeekte om alsnog te mogen optreden met de band. "Mogen we alsjeblieft meedoen?", vroeg Infante aan Harry. Zij weigerde, waarop de drie afgewezen bandleden het podium verlieten.

Van Lynyrd Skynyrd zijn meerdere leden overleden bij een vliegtuigongeluk in 1997. Ook zanger Ronnie van Zant kwam daarbij om. Jazzlegende Miles Davis overleed in 1991.

Vorige maand lieten de bandleden van de Britse punkband Sex Pistols in een brief weten dat ze niet aanwezig zouden zijn bij de ceremonie. Sex Pistols vergeleek de Rock and Roll Hall of Fame met 'een pisvlek'. "Wij komen niet. Wij zijn niet jullie aapjes", stond in de brief. Zanger Sid Vicious overleed in 1979.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen