Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Styliste Elvis Presley overleden

Shownieuws

Helen Cohn, de styliste van beroemdheden als Elvis Presley en Johnny Cash, is op 92-jarige leeftijd overleden. Ze maakte het beroemde gouden pak van Elvis.

(Novum/AP) - Helen Cohn, de styliste van beroemdheden als Elvis Presley en Johnny Cash, is vrijdag op 92-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar kleinkind Jamie Nudie bekendgemaakt. Cohn, ook bekend als Bobbie Nudie, creëerde in de jaren vijftig het legendarische gouden pak voor Presley.

Tussen de jaren veertig en de zestiger jaren ontwierp Cohn veel cowboyachtige pakken voor verschillende sterren in haar studio in Hollywood. Behalve voor Elvis en Cash werkte ze voor countryzangers als Hank Williams en Gram Parsons. Voor Parsons maakte ze een pak met pillen en marihuanabladeren. Ook werkte ze voor John Wayne, Ronald Reagan, George Harrison, John Lennon, Clint Eastwood, Jimi Hendrix, Janis Joplin, The Rolling Stones en Arnold Schwarzenegger.

De als Helen Barbara Kruger geboren ontwerpster vormde lange tijd een onafscheidelijk koppel met haar man Nudie Cohn, tot zijn dood in 1984. Na hun huwelijk in de jaren dertig verhuisden ze van Mankato in Minnesota naar New York. Daar opende het paar een kledingwinkel voor showgirls en stripteasedanseressen. In de jaren veertig belandde het koppel na vele omzwervingen in Hollywood, waar Helen de later beroemde Nudie-pakken ontwierp.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen