Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Honderden herdenken Gene Pitney

Shownieuws

Ruim driehonderd familieleden, vrienden en fans hebben woensdag de rouwdienst bijgewoond voor Gene Pitney. Hij overleed vorige week op 65-jarige leeftijd.

(Novum/AP) - Ruim driehonderd familieleden, vrienden en fans hebben woensdag de rouwdienst bijgewoond voor Gene Pitney in Hartford, in de Amerikaanse staat Connecticut. De zanger overleed vorige week op 65-jarige leeftijd in een hotel in Cardiff, Wales.

Pitney werd herdacht als een wereldreiziger die altijd graag naar zijn woonplaats terugkeerde om bij zijn vrouw en drie zonen te zijn. "Hij woonde graag in Hartford, niet in Hollywood", verklaarden buurtbewoners. Pitney werd geboren in Hartford en bleef er zijn hele leven wonen. Hij trouwde in 1967 met zijn grote liefde Lynne Gayton, met wie hij acht jaar verloofd was. Hij had haar leren kennen op de middelbare school.

Pitney werd vorige week woensdag dood in een hotel bed aangetroffen. Hij was op tournee en stierf een natuurlijke dood.

De zanger scoorde in Nederland zijn grootste hit in de jaren zestig met 'Something's gotten hold of my heart' en 'Twentyfour hours from Tulsa'. Dat nummer kwam in 1989 voor de tweede maal in de hitlijsten toen Pitney het opnieuw had opgenomen met voormalig Soft Cell-zanger Marc Almond. Hij schreef ook songs voor anderen, onder meer 'Hello Mary Lou' voor Rick Nelson en 'He's a rebel' voor The Crystals.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen