Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Poster Da Vinci Code verwijderd van kerk in Rome

Shownieuws

Een poster van The Da Vinci Code wordt verwijderd van een kerk in Rome. Dit heeft het ministerie van binnenlandse zaken toegezegd na klachten vanuit de kerk.

(Novum/AP) - Een reusachtige filmposter van The Da Vinci Code wordt verwijderd van een kerk in Rome. Dit heeft het Italiaanse ministerie van binnenlandse zaken dinsdag toegezegd na klachten van kerkelijke functionarissen. De poster, met daarop een afbeelding van de Mona Lisa en de titel van de film, werd enkele weken geleden bevestigd aan een stijger voor de Heilige Pantaleokerk. Deze kerk ligt in het historische centrum van Rome wordt momenteel gerestaureerd.

Een woordvoerder zegt namens de katholieke kerk dat de poster voor problemen zorgt. "Deze film staat niet bekend om zijn populariteit in kerkelijke kringen." Volgens een woordvoerder van de Pantaleokerk is de film gericht tegen Christus en de kerk. Het verhaal gaat over een vermeend huwelijk tussen Christus en Maria Magdalena, dat de katholieke kerk met alle mogelijke middelen in de doofpot heeft gehouden. De film en de roman waarop deze is gebaseerd, leidden al eerder tot kritiek van katholieke zijde.

De kerk is eigendom van de Italiaanse overheid. Die had voor de restauratie een extern bedrijf ingehuurd, dat verantwoordelijk is voor het aanbrengen van de poster. Die wordt nu binnen enkele dagen verwijderd.

'The Da Vinci code', van regisseur Ron Howard, gaat op 19 mei wereldwijd in première. Tom Hanks speelt de hoofdrol.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen