Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oprah krijgt verdachte 52 jaar achter tralies

Shownieuws

Mede door toedoen van Oprah Winfrey is in de VS een man tot 52 jaar celstraf veroordeeld wegens kindermisbruik. Ze liet een foto van de man zien op tv.

(Novum/AP) - Mede door toedoen van Oprah Winfrey is in de Verenigde Staten een man tot 52 jaar celstraf veroordeeld wegens kindermisbruik. Vorig jaar lanceerde ze in haar programma de 'child predator watch list', een lijst met voortvluchtige pedofielen. De talkshowkoningin loofde honderdduizend dollar (bijna negentigduizend euro) uit voor tips die leidden tot hun arrestatie.

Twee dagen nadat Oprah in haar programma een foto liet zien van de 33-jarige William C. Davis, werd hij opgepakt. Maandag hoorde hij 52 jaar celstraf tegen zich uitspreken. Davis zat snikkend in de rechtszaal en vroeg om een versoepeling van de uitspraak. "Ik heb al eerder vastgezeten en weet wat me te wachten staat. Door alle media-aandacht ben ik nu al bedreigd met de dood."

Drie jongens van 5, 12 en 13 jaar getuigden tegen Davis, die eerder werd veroordeeld wegens kindermisbruik. Twee tipgevers hebben de beloning van een ton verdeeld.

"Ik zal hemel en aarde bewegen om dit kwaad te bestrijden", zegt Oprah op haar website over het project. De Amerikaanse inlichtingendienst FBI steunt haar. De komende tijd komen meerdere verdachten voor in de rechtszaal die naar aanleiding van het programma zijn aangehouden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen