Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Black Eyed Peas treedt op voor Zuid-Afrika

Shownieuws

Black Eyed Peas geeft een benefietconcert in Johannesburg. Het optreden moet het werk van de liefdadigheidsorganisatie van de band onder de aandacht brengen.

(Novum/AP) - De Amerikaanse hiphopgroep Black Eyed Peas geeft op 28 mei een benefietconcert in Johannesburg. Het optreden in Zuid-Afrika moet het regionale werk van de liefdadigheidsorganisatie van de band, Peapod, onder de aandacht brengen. Het gesponsorde concert is gratis toegankelijk.

Behalve Black Eyed Peas treden in het Johannesburg Stadion diverse Zuid-Afrikaanse artiesten en dansers op. De Amerikaanse groep heeft een speciale band met het Afrikaanse land, zegt bandlid Will.i.am. "Twee jaar geleden speelden we in Zuid-Afrika om tien jaar vrijheid in het land te vieren. Ik beloofde toen dat we terug zouden komen om een gratis optreden te geven voor de mensen die normaal gesproeken nooit de kans hebben om ons te zien spelen en een feestje te vieren."

Black Eyed Peas bracht zijn eerste album uit in 1998. Het grote succes begon in 2003, toen zangeres Fergie zich bij de groep voegde en het derde album, Elephunk, uitkwam.Vorig jaar verscheen de vierde cd van Black Eyed Peas, Monkey Business. De groep is bekend van hits als 'Where is the love?' en 'Don't phunk with my heart'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen