Kies je favoriete radiostation

Dossiers

CBS haalt David Lee Roth van de zender

Shownieuws

De radiocarrière van David Lee Roth zit er na ruim vier maanden alweer op. De Amerikaanse omroep CBS heeft het eerder ontslagen duo Opie & Anthony aangetrokken.

De radiocarrière van David Lee Roth zit er na ruim vier maanden alweer op. De Amerikaanse omroep CBS heeft het eerder ontslagen duo Opie & Anthony aangetrokken ter vervanging van de voormalige Van Halen-zanger, meldt persbureau Reuters. Het ochtendprogramma van Roth is vrijdag van de zender gehaald. Zijn vervangers beginnen woensdag op CBS Radio.

Roth nam begin dit jaar de zware taak op zich het veelbeluisterde ochtendprogramma van Howard Stern bij CBS over te nemen. Stern was opgestapt uit onvrede over de censuur op de FM-zender en waagde de sprong naar betaalzender Sirius. Dankzij die overstap heeft de controversiële deejay meer vrijheden.

Roth kon niet voorkomen dat het marktaandeel van CBS kelderde na het vertrek van Stern. Begin april werd het format van zijn programma aangepast na een schorsing van twee dagen.

Opie & Anthony werden vier jaar geleden nog door CBS aan de kant gezet. Het duo had live op de radio een koppel de liefde laten bedrijven in de St. Patrick's Cathedral in New York. Het nieuwe ochtendprogramma van Opie & Anthony wordt in zeven steden uitgezonden en wordt gemaakt in de voormalige CBS-studio van Stern in New York. Een ongecensureerde versie van de show is te beluisteren via satellietradio.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen