Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oprichter van Capricorn Records overleden

Shownieuws

Phil Walden, de oprichter van het platenlabel Capricorn Records, is zondag op 66-jarige leeftijd overleden. Hij startte de loopbaan van onder meer Otis Redding.

(Novum/AP) - Oprichter Phil Walden van het platenlabel Capricorn Records is zondag op 66-jarige leeftijd overleden. Walden stond met zijn label aan het begin van de loopbaan van artiesten als Otis Redding en de Allman Brothers. Ook hielp hij de als 'Southern rock' bekend geworden mengelmoes van rock, country en blues van de jaren '70 ontwikkelen.

Als student aan de Mercer-universiteit in Macon hielp Walden raciale grenzen in het zuiden van de Verenigde Staten slechten door overwegend zwarte bands voor feesten op blanke high schools en colleges te boeken. Bij Capricorn Records had hij behalve Redding ook Al Green, Percy Sledge en Sam and Dave in zijn portefeuille.

Naast de Allman Brothers was Walden ook de ontdekker van de Charlie Daniels Band en Wet Willie. In de jaren '70 zamelden Walden en zijn artiesten geld in voor de verkiezingscampagne van de toenmalige gouverneur van Georgia, Jimmy Carter.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen