Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Timothy Dalton wil James Bond nooit meer horen

Shownieuws

Timothy Dalton wil de naam James Bond nooit meer horen. Hij erkent dat Bond een groot deel van zijn leven is. Hij hoeft door zijn rol nooit meer te werken.

Timothy Dalton wil de naam James Bond het liefst nooit meer horen. Dat zegt de 60-jarige acteur maandag in de Engelse krant Daily Telegraph. Dalton erkent dat de Britse geheim agent een deel van zijn leven is geworden. "De rol heeft me zonder twijfel in twaalf tot vijftien jaar veel geld opgeleverd."

Dalton hoeft door zijn rol als 007 nooit meer te werken, maar hij is er de persoon niet naar achterover te leunen en niets te doen. "Ik heb daar genoeg geld voor, maar ik heb de uitdaging en de opwinding van het acteren nodig. Het idee om totaal niets meer te doen, is een spookbeeld voor me."

De acteur is een groot bewonderaar van Roger Moore, zijn voorganger als James Bond. Wel vindt hij dat de Bondfilms met Moore te ver van de echte James Bond afdwaalden. "007 leek uiteindelijk niet meer op de manier waarop Sean Connery hem vertolkte." Dalton is positiever over zijn opvolger Daniel Craig. "Hij zal het geweldig doen. Craig straalt zowel gevaar als kwetsbaarheid uit."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen