Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Youp claimt deel opvoeding Youri Mulder

Shownieuws

Youri Mulder is een van de betere voetbalanalytici geworden door de oppastechniek van Youp van 't Hek. Hij was ooit babysitter van de zoon van Jan Mulder.

Youri Mulder is een van de betere voetbalanalytici van Nederland geworden door de oppastechniek van Youp van 't Hek. Dat zegt de 52-jarige cabaretier in een interview met Novum Nieuws. Hij was ooit babysitter van de zoon van Jan Mulder.

Van 't Hek was als scholier uit Naarden hoofdredacteur van een schoolkrant. Zijn specialiteit was het interviewen van bekende Nederlanders. "Ik interviewde Jan Mulder in 1973 voor de schoolkrant toen hij bij Ajax ging voetballen en in Bussum kwam wonen. Aan het einde van het gesprek vroeg hij of ik op Youri wilde passen. Ik denk dat hij door mijn manier van oppassen nu zo goed kan luisteren en Nederlands spreekt."

Ook interviewde de jonge Van 't Hek Herman van Veen voor de schoolkrant. "Hij gaf in 1972 een soort 'schoolkrantenpersconferentie' in Gorinchem. Ik mocht ook de repetitie van zijn theatershow bijwonen in het theater in Gorinchem. In mijn herinnering was dat theater enorm, maar als ik er nu ben, denk ik: wat een klein zaaltje."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen