Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Renee Zellweger onthult standbeeld Beatrix Potter

Shownieuws

Renee Zellweger heeft een standbeeld onthuld van Beatrix Potter in het Engelse Lake District. De Texaanse actrice speelt binnenkort de hoofdrol in Miss Potter.

(Novum/AP) - Renee Zellweger heeft zondag een standbeeld onthuld van schrijfster Beatrix Potter in het Engelse Lake District. De Texaanse actrice speelt binnenkort de hoofdrol in Miss Potter, een film over het leven van de Britse kinderboekenschrijfster. Potter woonde tot haar dood in 1943 in Lake District.

Volgens Zellweger brengt het bronzen beeld van Potter het verhaal van de schrijfster tot leven in het nationale park in het noorden van Engeland. "Ik was compleet overrompeld door de schoonheid en de rust die het landschap in Lake District uitstraalt. Ik hoop dat het beeld uitgroeit tot een attractie in Lake District en dat de bezoekers er veel plezier aan beleven."

Potter werd beroemd door het boek 'The tale of Peter Rabbit' ('Een babyboek met Pieter Konijn'). Naast Zellweger speelt Ewan McGregor een rol in de film over haar leven. Chris Noonan, bekend van de film Babe, voert de regie over de film.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen