Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Horrorfilm Silent Hill best bekeken in VS

Shownieuws

De nieuwe film Silent Hill! heeft vorige week het best gescoord in de Amerikaanse bioscopen en bracht ruim 16 miljoen euro op.

(Novum/AP) - De nieuwe film Silent Hill! heeft vorige week het best gescoord in de Amerikaanse bioscopen. De horrorfilm bracht in zijn eerste week ruim zestien miljoen euro op. Daarmee werd de komedie Scary Movie 4, die goed was voor 14,8 miljoen euro, naar de tweede plaats verdreven in de zogenoemde box office, de lijst van films met de hoogste omzetten.

De debuterende thriller The Sentinel, met Michael Douglas, Kiefer Sutherland en Eva Longoria in de hoofdrollen, staat op de derde plaats in de lijst. De film bracht vorige week 11,9 miljoen euro in het laatje. Een andere nieuwe film, American Dreamz, deed het heel wat minder goed in de Amerikaanse bioscopen. De parodie op American Idol, met hoofdrollen voor Dennis Quaid en Hugh Grant, leverde drie miljoen euro op en kwam daarmee niet hoger dan de achtste plaats.

De twaalf best bekeken films vorige week in Amerika brachten gezamenlijk 81,5 miljoen euro op. Daarmee werd er 22 procent meer verdiend dan in dezelfde week vorig jaar. De komende zomer belooft succesvol te worden voor Hollywood, omdat een aantal opvallende films verschijnt. In mei debuteren onder meer Mission Impossible III, met Tom Cruise, en de boekverfilming The Da Vinci Code, met Tom Hanks.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen