Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dan Brown ziet uit naar meer rechtszaken

Shownieuws

Dan Brown moedigt mensen aan om hem aan te klagen. De auteur van The Da Vinci Code zegt dat het hem niet uitmaakt als iemand een rechtszaak tegen hem begint.

(Novum/AP) - Dan Brown moedigt mensen aan hem aan te klagen voor zijn boek The Da Vinci Code. De Britse auteur liet op een bijeenkomst gekscherend weten dat het hem niet uitmaakt als mensen een rechtszaak tegen hem aanspannen. "Als iemand in het publiek me wil aanklagen, achterin liggen formulieren klaar. Neem er straks maar eentje mee naar huis."

Begin deze maand werd Brown vrijgesproken van plagiaat. Twee auteurs van een boek uit 1982 hadden beweerd dat Brown voor zijn roman een groot deel van hun werk heeft gestolen. In 2004 werd Brown ook al aangeklaagd voor het overnemen van ideeën en teksten uit een boek dat in 2000 was verschenen. Ook toen is hij niet schuldig bevonden.

Brown liet weten de controverse rond The Da Vinci Code wel te begrijpen, maar zich niet te willen mengen in discussies. "Laat de Bijbelspecialisten en historici het maar uitvechten. Het is een boek dat gaat over grote ideeën en je kan van ze houden of je kan ze haten." Een van de belangrijkste theorieën in The Da Vinci Code is dat Jezus een kind heeft verwekt bij Maria Magdalena.

Volgende maand gaat de verfilming van The Da Vinci Code in première op het filmfestival van Cannes. Regisseur van de film is Ron Howard en de hoofdrollen worden gespeeld door Tom Hanks, Audrey Tautou en Jean Reno. Onlangs werd bekend dat de opvolger van het boek volgend jaar verschijnt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen