Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Veldhuis en Kemper op Bevrijdingspop in Haarlem

Shownieuws

Het cabaretduo Veldhuis en Kemper is toegevoegd aan de artiesten die op 5 mei in Haarlem optreden tijdens Bevrijdingspop. Dit laat de organisatie weten.

Het cabaretduo Veldhuis en Kemper is als laatste toegevoegd aan de lijst artiesten die op 5 mei in Haarlem optreden tijdens Bevrijdingspop. Dit laat de organisatie van het festival maandag weten. Het was al bekend dat onder meer Racoon, Ramses Shaffy & Alderliefste en Pete Philly & Perquisite op Bevrijdingsdag te zien zijn in Haarlem.

Remco Veldhuis en Richard Kemper treden samen op sinds 1999. In 2003 scoorden ze een hit met het nummer 'Ik wou dat ik jou was'. Hun optreden in Haarlem is onderdeel van hun tournee langs de Nederlandse poppodia, 'Live & Kikke'.

De 'ambassadeurs van de vrijheid' Lange Frans en Baas B kregen vorige maand te horen dat zij niet meer welkom zijn op Bevrijdingspop in Haarlem. De organisatie vindt dat de twee rappers niet meer geloofwaardig zijn als ambassadeurs vanwege het 'ijsblokjesincident'. Vorige maand sloeg rapper Lange Frans tijdens een optreden een fan omdat deze hem met een ijsblokje zou hebben bekogeld.

De organisatie in Haarlem vreesde voor incidenten als Lange Frans en Baas B zouden optreden. Op verschillende websites kondigden bezoekers van Bevrijdingspop aan de twee rappers massaal met ijsblokjes te zullen bekogelen. Lange Frans en Baas B blijven wel welkom in de andere steden waar een bevrijdingsfestival wordt georganiseerd.

Door de boycot van Lange Frans en Baas B liet dj Giel Beelen vorige maand weten niet meer beschikbaar te zijn als presentator in Haarlem. Hij vindt de ophef die de organisatie maakt over het 'ijsblokjesincident' overdreven.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen