Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Producent overtuigd van Broadway-succes Turks Fruit

Shownieuws

De musical Turks Fruit gaat Broadway veroveren, daar is producent Robin de Levita van overtuigd. "Alles klopt. Dat vindt iedereen die Turks Fruit heeft gezien."

De musical Turks Fruit gaat Broadway veroveren, daarvan is producent Robin de Levita overtuigd. "Alles klopt. Dat vindt iedereen die Turks Fruit heeft gezien", zegt hij in het Algemeen Dagblad van maandag.

De Levita vertegenwoordigde Joop van den Ende zeven jaar lang in New York. Onlangs kocht hij de wereldrechten van Turks Fruit met het idee Amerika te veroveren. Bang dat de typisch Nederlandse sfeer en het expliciete taalgebruik de Broadway-bezoekers afschrikt, is hij niet. "New York heeft het intelligentste theaterpubliek ter wereld. Die zogenaamd preutse Amerikanen waar Nederlanders vanuit een misplaatst superioriteitsgevoel aan refereren, is zo achterhaald."

Voor de regie heeft de producent Franco Dragone weten aan te trekken, de man achter het succes van Cirque du Soleil en de revue van Céline Dion in Las Vegas. Ook een show heeft hij al klaar. Daarmee lijken twee van de drie voorwaarden voor succes binnen. "Die ene noodzakelijke theaterdirecteur gaat straks ook voor de bijl", verwacht De Levita. "Als was het maar vanwege de muziek van John Ewbank."

De laatste voorstellingen van de Nederlandse tournee van Turks Fruit, met Antonie Kamerling en Jelka van Houten, is van 3 tot en met 15 mei te zien in Pepsi Stage in Amsterdam.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen