Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dennis Hopper mist kunst meer dan vrouwen

Shownieuws

Dennis Hopper heeft spijt van zijn vijf huwelijken. De ex-vrouwen van de acteur zijn ervandoor gegaan met het grootste gedeelte van zijn pop art-collectie.

Dennis Hopper heeft spijt van zijn vijf huwelijken. De ex-vrouwen van de acteur zijn ervandoor gegaan met het grootste gedeelte van zijn pop art-collectie. Dit meldt de website Contactmusic.

Hopper was expressionistischschilder voordat hij zich op zijn acteercarrière richtte. Gedurende deze loopbaan is de nu 69-jarige Amerikaan foto's gaan maken. Sinds het begin van deze maand is een expositie van zijn fotografisch werk te zien in een galerie in Los Angeles. Hopper is naar eigen zeggen niet alleen kunstenaar, maar ook kunstkenner. "Ik kende het werk van Andy Warhol en Roy Lichtenstein voordat ze tentoonstellingen hadden."

De acteur mist volgens de website de kunstwerken meer dan zijn ex-vrouwen. Zijn collectie zou nu miljoenen waard zijn geweest. "Ik kocht Andy Warhols Campbells-soepblik voor zestig euro. Nu heeft een van mijn exen het werk."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen