Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Liedje Rafaëlla stevent op goud af

Shownieuws

Het liedje 'Right here, right now' van Idols-winnares Rafaëlla is bijna goud. De single is ruim 36 duizend keer gedownload via de website van Idols.

Het liedje 'Right here, right now' van Idols-winnares Rafaëlla is hard op weg een gouden plaat te worden. Het nummer is nog niet in de winkel te koop, maar het kan sinds zaterdag tegen een vergoeding worden gedownload via de website van Idols. RTL-persvoorlichter Jasper Teijsse zegt maandag dat het liedje 36 duizend keer 'en een beetje' is aangevraagd. Als de single veertigduizend keer wordt gedownload, is het een gouden plaat.

Jurgen Post, algemeen directeur van platenmaatschappij Sony BMG, spreekt van de succesvolste Nederlandse downloadcampagne ooit. "Op de afterparty van de Idols-finale hoorden we dat het nummer al 25 duizend keer gedownload was. Je moet dan denken aan ongeveer twee downloads per seconde", zegt hij tegen muziekblad Muziek en Beeld. "Ik kan stellen dat 'Right here, right now' nu al zeer succesvol is. En dan moet de fysieke drager nog komen."

Het is niet de eerste keer dat het liedje met succes is uitgebracht. Agnes Carlsson, de winnares van de Zweedse Idols, kwam op de eerste plaats binnen in de hitlijsten en bleef zes weken op de toppositie staan. Carlsson werd uiteindelijk beloond met een platina plaat. In Nederland wordt platina bereikt als er zeventigduizend exemplaren van een single zijn verkocht.

Het nummer van de eerste Idols-winnaar Jamai, 'Step right up', werd in 2003 vier keer platina: er werden 320 duizend exemplaren van verkocht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen