Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Doherty verliet Libertines uit eigen beweging'

Shownieuws

Pete Doherty is nooit uit de Libertines gezet. De zanger kwam in 2004 zelf niet meer opdagen, zegt het vroegere Libertines-bandlid Carl Barat in The Guardian.

Pete Doherty is nooit uit de Libertines gezet. De Britse zanger kwam in 2004 zelf niet meer opdagen en formeerde een eigen band, Babyshambles. Dat zegt het vroegere Libertines-bandlid Carl Barat in de Britse krant The Guardian.

Barat zegde zijn vriend wel tijdelijk de wacht aan. Hij zei dat Doherty niet welkom was bij optredens totdat hij zichzelf onder controle had. Bij de helft van de optredens was hij toch al niet komen opdagen, voegt Barat toe. "In plaats van onze problemen op te lossen, richtte hij een band op die zijn eigen problemen kon bijbenen." Barat zegt er alles aan gedaan te hebben Doherty van de drugs af te krijgen. "Ik heb alles geprobeerd. Zelfs meedoen, wat een domme methode was."

Doherty kampt met drugsproblemen en moet op last van de rechter een afkickprogramma volgen. Deze week werd hij voor de zoveelste keer opgepakt op verdenking van drugsbezit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen