Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tom Cruise nog steeds in de wolken

Shownieuws

Tom Cruise is nog steeds vol van de geboorte van zijn eerste biologische kind. Dinsdag is zijn vriendin Katie Holmes bevallen van een dochter.

(Novum/AP) - Tom Cruise is nog steeds vol van de geboorte van zijn eerste biologische kind. Dinsdag is zijn vriendin Katie Holmes bevallen van een dochter. Cruise had al twee geadopteerde kinderen. De 43-jarige Hollywood-ster beschrijft de geboorte van Suri als een spirituele gebeurtenis. "Het was machtig", zegt Cruise. "Het was niet te beschrijven. Welke woorden kun je gebruiken? Ik ben nog steeds bezig het te verwerken en het opnieuw te beleven." Verder was de geboorte 'alles waarop wij hadden gehoopt'.

Cruise grapte onlangs dat hij meteen na de bevalling de moederkoek en de navelstreng zou opeten. Het is niet bekend of hij dat werkelijk heeft gedaan. Wel heeft de bevalling volgens plan in stilte plaatsgevonden. Dat is gebruikelijk bij de scientology-kerk, die Cruise en zijn zestien jaar jongere vriendin Holmes aanhangen. De omstanders maakten tijdens de bevalling zo min mogelijk geluid.

De naam Suri, die uit het Hebreeuws of het Perzisch stamt, betekent volgens Cruise 'prinses' of 'rode roos'. In Israël is echter verbaasd gereageerd: daar heeft men nooit van de naam gehoord.

De bevalling vond vermoedelijk plaats in het huis van Cruise en Holmes in Beverly Hills. Talkshow-host Jay Leno bracht het nieuws nog dezelfde avond in zijn televisieprogramma naar buiten.

De Mission Impossible-ster werd overladen met gelukwensen van vakgenoten. Alleen ex-vrouw en actrice Nicole Kidman reageerde kil. Zij feliciteerde alleen Katie met de geboorte van haar dochter. Cruise en Kidman hebben ruzie over hun twee geadopteerde kinderen, de 13-jarige Isabella en de twee jaar jongere Connor. Kidman voedt de kinderen katholiek op, wat botst met de omstreden scientology-leer die Cruise aanhangt.

Cruise en Holmes hebben sinds april vorig jaar een relatie. Sinds juli zijn ze met elkaar verloofd. Hun huwelijk is gepland na de bevalling van Holmes, maar een precieze datum is nog niet bekendgemaakt. Juni vorig jaar liet Cruise nog weten hoezeer hij van Katie houdt. Tijdens een uitzending van de talkshow van Oprah Winfrey sprong hij op en neer op een bank; daarbij schreeuwde hij hoe blij hij was met Holmes en met zijn verliefde gevoelens.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen