Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kunst BN'ers levert geld op voor Rwanda

Shownieuws

Zestig kunstwerken van bekende Nederlanders als Marco Borsato, Jos Brink en Katja Schuurman hebben bij een loting bijna 26 duizend euro opgeleverd.

Zestig kunstwerken van bekende Nederlanders als Marco Borsato, Jos Brink en Katja Schuurman hebben bij een loting bijna 26 duizend euro opgeleverd. Via een actie op internet kon een lot worden gekocht om kans te maken op de schilderijen. De trekking vond vorige maand al plaats, maar zaterdag kregen de winnaars hun kunstwerk uit handen van presentator Rik Felderhof.

Het geld dat is opgehaald met de schilderactie van Villa Felderhof is opgeteld bij de opbrengsten van de uitzending 'Kerst met Felderhof en twee engelen in Rwanda' in december. In totaal is 191.605 euro opgehaald.

Felderhof overhandigde de cheque zaterdag in de uitzending van het Radio 2-programma Cappuccino aan de Stichting Karibu. Deze stichting biedt hulp aan overlevenden van de volkerenmoord die in 1994 heeft plaatsgevonden in Rwanda.

De laatste tien jaar vroeg Felderhof alle gasten die ooit in zijn programma 'Villa Felderhof' zaten een schilderij te maken. Hij is ambassadeur van Stichting Karibu en bezocht met onder anderen oud-premier Dries van Agt een met steun uit Nederland gebouwd weeshuis in Rwanda. Het verslag daarvan was te zien in de kerstuitzending.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen