Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bea Meulman geniet van 'Cabaret'

Shownieuws

Bea Meulman geniet van de energie die muziek bij de musical 'Cabaret' haar geeft. "Achter de schermen staat iedereen te swingen voordat de voorstelling begint".

Bea Meulman geniet van de energie die muziek haar geeft. De actrice, die als alternate van Anne-Wil Blankers de rol van Fräulein Schneider speelt in de musical 'Cabaret', houdt van de sfeer die er bij een musical hangt. "Achter de schermen staat iedereen te swingen voordat de voorstelling begint", vertelt ze aan Novum Nieuws.

Donderdag beleefden Meulman en collega Kees van Lier, de alternate van Wim van Rooij als Herr Schultz, hun alternate première. Volgens Meulman is dit meer 'een aardig gebaar' van Joop van den Ende Theaterproducties dan iets van grote betekenis. Sinds de officiële première van 'Cabaret' half februari staat de actrice al enkele dagen per week op de planken in de rol van Fräulein Schneider.

"Het is een nieuwe ervaring om een rol met iemand te delen", vertelt de 57-jarige actrice, die eerder een hoofdrol had in de musical 'Anatevka'. "Maar het is heerlijk om niet zeven dagen per week op het podium te hoeven te staan."

Bea Meulman werd landelijk bekend met haar rol als Teun in de serie 'Vrouwenvleugel'. Ze speelde in verschillende toneelproducties, zoals 'Spotgeesten' met Trudy Labij. De actrice heeft geen voorkeur voor een bepaalde discipline. "Ik vind zowel musical, televisie als theater heerlijk om te doen. Spelen, daar gaat het me om."

De musical 'Cabaret' staat nog enkele maanden in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Het verhaal speelt zich af in de nachtclub de Kit Kat Klub in het Berlijn van de jaren dertig. Voor de gelegenheid is Carré omgebouwd tot nachtclub. Het publiek zit aan tafeltjes in de zaal. Volgens Meulman zorgt dit voor 'een leuke ervaring'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen