Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Damon Albarn maakt geen nieuw Gorillaz-album

Shownieuws

Damon Albarn zegt dat 'Demon days' waarschijnlijk het laatste album van Gorillaz is. "Ik denk niet dat we nog een beter album dan 'Demon days' kunnen maken."

'Demon days' is waarschijnlijk het laatste album van Gorillaz. Dat verklaarde de zanger van de groep Damon Albarn na afloop van een concert in New York voor de Engelse radiozender BBC 6 Music. "Ik denk niet dat we ooit nog een beter album dan 'Demon days' kunnen maken."

Toch blijft Albarn enigszins vaag over de toekomst van de hobbyband, die verschillende muziekstijlen combineert. "Op dit moment weet ik zeker dat dit het einde is. Maar het is erg hiphopachtig om te stoppen en later toch een comeback te maken."

Albarn speelde woensdagavond met Gorillaz in de Harlem Apollo in New York. De band kreeg op het podium voor het eerst gezelschap van Dennis Hopper. De acteur zingt op 'Demon days' het nummer 'Fire coming out of the monkey's head'. Ook De La Soul, Ike Turner, Neneh Cherry, Shaun Ryder, Roots Manuva en Martina Topley-Bird waren woensdag met Gorillaz te zien.

De zanger keert deze zomer terug bij zijn oude band Blur. Bassist Alex James maakte vorige week bekend dat de Engelse band de studio ingaat om een nieuw album te maken. Over de toekomst van Blur bestonden twijfels omdat frontman Albarn veel succes heeft met zijn soloproject Gorillaz.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen