Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Suge Knight komt niet opdagen bij rechtszaak

Shownieuws

Marion 'Suge' Knight is niet komen opdagen bij de rechtszaak over zijn platenlabel Death Row Records. Hij was door de rechter opgeroepen te verschijnen.

(Novum/AP) - Marion 'Suge' Knight is donderdag niet komen opdagen bij de rechtszaak over zijn platenlabel Death Row Records. De platenbaas was door de rechter opgeroepen voor zijn rechtbank te verschijnen. Hij miste eerder al enkele hoorzittingen om zijn label te redden.

Knight verloor vorig jaar een rechtszaak over 1,2 miljoen euro tegen zijn voormalige zakenpartner Lydia Harris. Haar ex-man Michael Harris, een drugsdealer die momenteel een gevangenisstraf uitzit, verklaarde dat hij degene is die indertijd de 1,2 miljoen betaalde om Death Row Records op te starten. Knight ontkent dit.

Een door de rechter aangewezen curator legde vorige maand beslag op alle eigendommen van het label, waaronder de rechten op muziek van Dr. Dre, Tupac Shakur en Snoop Dogg. De advocaten van Harris vroegen de rechtbank om Knight op te sluiten als hij weigert te getuigen in de zaak. "Knight heeft wat ons betreft zijn kans gehad. We gaan de rechter vragen om de muziekrechten van het label te verkopen", aldus een advocaat. Knight was door de rechter opgeroepen om zijn kant van het verhaal te vertellen. De rechtbank bevroor in december al zijn tegoeden omdat Knight weigerde vragen in de zaak te beantwoorden.

Knight stichtte Death Row Records na een mislukte carrière als American Football-speler. Aan het begin van de jaren negentig zorgde het label ervoor dat 'gangsta rap' bij het grote publiek populair werd door sterren als Dr. Dre, Tupac Shakur en Snoop Dogg.

De 40-jarige Knight kwam vaak in aanraking met justitie. In 2003 moest hij tien maanden de cel in voor het mishandelen van een parkeerwacht. Hij werd al eerder veroordeeld voor mishandeling en verboden wapenbezit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen