Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gene Pitney stierf natuurlijke dood

Shownieuws

Gene Pitney is aan een natuurlijke dood gestorven. Dat blijkt uit sectie dat op het lichaam van de zanger is verricht. Hij overleed woensdag in Cardiff.

Gene Pitney is een natuurlijke dood gestorven. Dat blijkt uit sectie dat op het lichaam van de 65-jarige zanger is verricht. Een politiewoordvoerder verklaarde tegenover de BBC dat het overlijden van Pitney niet nader wordt onderzocht nu blijkt dat hij niet onder verdachte omstandigheden is gestorven.

Pitney werd woensdag dood aangetroffen in een hotel in de Britse stad Cardiff. Zijn tourmanager Geoff Clennell vond hem 's morgens in bed. Deze zegt dat ambulancepersoneel verklaarde dat er geen sporen waren dat Pitney geprobeerd had uit bed te komen. "Hij lag heel rustig in zijn pyjama in bed. Het lijkt alsof hij gewoon in zijn slaap is overleden." Het lichaam van de zanger wordt dit weekeinde naar zijn woning in de Amerikaanse staat Connecticut vervoerd, waar hij wordt begraven.

Pitney scoorde in Nederland in de jaren zestig zijn grootste hit met 'Something's gotten hold of my heart'. Het nummer kwam in 1989 voor de tweede maal in de hitlijsten toen Pitney het opnieuw opnam met voormalig Soft Cell-zanger Marc Almond. Andere hits van de zanger zijn 'Twenty four hours from Tulsa', 'Only love can break a heart' en 'It hurts to be in love'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen