Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nederlandse Abba-stalker weer actief

Shownieuws

De Nederlander Gert van der G., die de voormalige Abba-zangeres Agnetha Fältskog al jaren zou stalken, is in de buurt van haar huis in Zweden gearresteerd.

(Novum/AP) - De Nederlander Gert van der G., die de voormalige Abba-zangeres Agnetha Fältskog al jaren zou stalken, is dinsdag in de buurt van haar huis op het Zweedse eiland Ekerö gearresteerd. Hij werd vrijgelaten nadat hij had beloofd haar niet meer lastig te vallen. Dat is donderdag bekendgemaakt.

De 40-jarige Van der G., met wie Fältskog ooit een relatie had, werd gesnapt door de buren van de zangeres. De Nederlander stuurde haar al tijden brieven en belde haar voortdurend, ondanks een bezoekverbod dat hem was opgelegd.

Tegen de rechtbank verklaarde hij dat hij Fältskog op haar verjaardag had willen bezoeken, meldde de krant Expressen. "Ik wilde vijf minuten met haar praten en haar duidelijk maken dat ze niet bang voor me moet zijn", zei hij. De rechter liet hem gaan, omdat er niet genoeg reden was om hem vast te houden.

Van der G. achtervolgde de zangeres eerder in de jaren negentig. Nadat Agnetha hun relatie na twee jaar verbrak, bleef de man contact met haar zoeken door brieven te sturen en telefoontjes te plegen. Ook zou hij een poging tot inbraak in haar woning hebben gedaan. De zangeres schakelde daarop de politie in. Van der G. werd uitgewezen uit Zweden en kreeg in 2000 een bezoekverbod van twee jaar voor het Scandinavische land.

De uit het Drentse Steenwijksmoer afkomstige Van der G. werd in 2003 voor de tweede keer in Zweden gearresteerd wegens het lastigvallen van de voormalige Abba-zangeres.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen