Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Treble gelooft in zichzelf

Shownieuws

De Nederlandse meidengroep Treble ziet het Eurovisie Songfestival met vertrouwen tegemoet. "Er is nu structuur", vertelt zangeres Caroline Hoffman.

(Novum/FaceCulture) - De Nederlandse meidengroep Treble ziet het Eurovisie Songfestival met vertrouwen tegemoet. "Er is nu structuur", vertelt zangeres Caroline Hoffman aan Novum Nieuws. "We zijn een drie-eenheid."

Caroline en de zusjes Niña en Djem van Dijk doen op 18 mei met hun zelfgecomponeerde liedje 'Amambanda' mee aan de halve finale van het festival in de Griekse hoofdstad Athene. Als de zangeressen bij de beste tien eindigen, mogen ze twee dagen later meedoen aan de finale.

Treble werkt momenteel een promotietournee af langs alle 38 landen die aan het festival meedoen. Hun optreden zal volgens de meiden van het televisiescherm afspetteren. "Je ziet ons alle drie continu in beeld, waar je de camera ook plaatst. Je wordt gewoon drie minuten lang niet verveeld", zegt Caroline. "Ik word er vrolijk van en volgens mij gaat het dan nog beter."

Langzaam groeit bij de zangeressen het besef dat ze hun land mogen vertegenwoordigen. Caroline begint bijvoorbeeld steeds chauvinistischer te worden. "Als we winnen, is Nederland zo trots op ons", beseft Djem. "Je ziet het op het gebied van sport bij de Olympische Spelen", weet ook Niña. "Bij sport gaat het allemaal heel goed met Nederland met al die gouden plakken. Qua muziek staat het in ons land een beetje op een laag pitje. Het zou echt te gek zijn als wij dat kunnen veranderen."

De trommelaarsters van Treble begonnen in 1995 als straatmuzikanten. Vorige maand wonnen ze met overmacht het Nationaal Songfestival. De meidengroep kreeg 72 procent van de stemmen. Eind vorige maand werd via loting bepaald dat Treble in de halve finale van het Eurovisie Songfestival aantreedt als zeventiende kandidaat. Debutant Armenië opent de halve finale van het muzikale duel, terwijl IJsland de voorronde afsluit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen