Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Geen kwade opzet bij publicatie Kane-poster'

Shownieuws

Het publiceren van een niet officieel vrijgegeven Kane-poster met de aankondiging van een nog niet bevestigd optreden was geen kwade opzet. Dat zegt de maker.

Het publiceren van een niet officieel vrijgegeven Kane-poster met de aankondiging van een nog niet bevestigd optreden was geen kwade opzet. Dat zegt oprichter Ico Zonneveld van de fansite Kane-zone donderdag. "Wij wilden Kane geen loer draaien", zegt de 35-jarige fan.

Woensdag werd op de website een poster gepubliceerd, waarop een concert van de Haagse band werd aangekondigd. Het management van Kane reageerde woedend op het uitlekken van de poster en liet weten dat de vermelde datum en locatie nog niet vaststaan. "Het gaat hier om een proefdruk. Hoe deze poster op een fansite is beland, is ons onduidelijk. Dat wordt uitgezocht."

Zonneveld kreeg de poster doorgemaild van 'iemand die werkzaam is in de media'. "Ik wist niet dat het geheim was", reageert hij. "Het was gewoon een nieuwtje."

De oprichter van de fansite vindt het 'lullig' dat Kane mogelijk last ondervindt van zijn actie. "Een fansite ontstaat uit liefde voor Kane. Achteraf was het best begrijpelijk dat het gevoelig ligt, omdat de informatie op de poster waarschijnlijk klopt." Kane geeft volgens de poster op 3 september een optreden op het Malieveld in Den Haag.

De fansites wekken om nog een reden de woede van het management van de band. Op 1 april maakten diverse sites bekend dat de rockgroep een platencontract had getekend in de Verenigde Staten. "Het mag duidelijk zijn dat wij enorm veel werk hebben aan het rechtzetten van dit soort verzonnen informatie", reageert het management. Zonneveld vindt dat overtrokken. "Zo blijft er weinig ruimte voor ons over."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen